Magamról

Saját fotó
Főiskolai, majd egyetemi diplomamunkáimtól kezdve világ életemben, adatok, adatbázisok, adattárházak (leginkább Oracle) környékén mozogtam. Mostanság adattárházasként, adatbányászként élem napjaimat.

2013. július 19., péntek

Adatbányászati céget vesz a Cloudera


Adatbányászati céget vesz a Cloudera

Szintén friss bi.hu-s hír (ritka az, amikor két hír is blogposztot generál itt a blogon). Kommentelhetőség hiányában replikálom a hírt...

A londoni székhelyű Myrrix Hadoop környezetben futó gépi tanulási és ajánlási algoritmusokat fejleszt.
A big data alkalmazásának egyik legérdekesebb területe a prediktív analitika, amely a relatíve olcsón tárolható óriási adatmennyiségek üzleti hasznosításának kulcsfontosságú tényezője. A felvásárlással a Cloudera így el tud mozdulni az infrastruktúra szállítói szerepből az üzleti megoldások felé.
A legismertebb eszköz a big data analitika szegmensében a nyílt forráskódú Apache Mahout projekt, erre épül a Myrrix technológiája is.
Ez a felvásárlás az első a Cloudera történetében, amely tavaly decemberben vont be 65 millió dollár friss tőkét, így jelentős szabad anyagi eszközökkel rendelkezik.
Sean Owen, a Myrrix alapítója, a jövőben a Cloudera Data Science igazgatójaként fog dolgozni. Az akvizíció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.
További információ: myrrix.com
2013. július 17.

Nem lehet nem észrevenni, hogy nem éppen rossz gondolat a Hadoop és adatbányászat párosítása. És egyre több a piaci játékos a témában  Csak a nevesebbek közül: EMC/Greenplum - akinek immáron magyarországi partnere is van :), most már Cloudera... És akkor ott van a magyar startup Radoop is.

Azt gondolom csak a témában rejlő óriási potenciált sem könnyű értékén felfogni. A téma símán anyagot tudna szolgáltatni több blogposzt-sorozathoz is.
;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése