Magamról

Saját fotó
Főiskolai, majd egyetemi diplomamunkáimtól kezdve világ életemben, adatok, adatbázisok, adattárházak (leginkább Oracle) környékén mozogtam. Mostanság adattárházasként, adatbányászként élem napjaimat.

2017. április 4., kedd

"Nem volt elég fiatal, kirúgták a Virtuózok zsűritagját"

Nem volt elég fiatal, kirúgták a Virtuózok zsűritagját

Az M1 komolyzenei tehetségkutató rövidesen induló harmadik évadában már hiába keresnék a nézők a zsűriben Szenthelyi Miklóst. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt a Bors szerint indoklás nélkül rúgták ki, a köztévé azonban a lap kérdésére az alábbiakkal magyarázta a döntést:

"A licenctulajdonossal egyeztetve a közmédia azért döntött a zsűricsere mellett, hogy a fiatalítás szellemében a Virtuózok harmadik évadában olyan zsűritagok is szerepelhessenek, akik fiatal koruk ellenére nemzetközileg is elismert művészeknek számítanak, és véleményük által értékes szakmai tanácsokkal gazdagodhassanak az ifjú versenyzők" - állt a sajtóosztály válaszában. Maga Szenthelyi nem akart nyilatkozni.

A Bors tudni véli, hogy Szenthelyit nem tartották elég fiatalosnak, talán túlságosan ősz volt a haja, egyszerűen nem mutatott jól a zsűriben, ezért kellett mennie. A helyére mindjárt két új tag is érkezik, ugyanis az eddig négyfős zsűrit öttagúra duzzasztják: két Liszt-díjas zenész, a csellista Várdai István és a zongoraművész Balázs János is csatlakozik.

A Bors értesülései szerint Szenthelyinek meglehetősen méltatlan körülmények között kellett távoznia, a kirúgásához semmilyen indokot nem fűztek. Pedig épp a hegedűművész volt az, aki szakmai és minőségi felelősséget vállalt a műsorért az induláskor.

Erősnek ígérkezik a mai nap. Még ebédidő sincs és túlvagyunk egy brutálisan erős interjún, meg egy ilyen híren, mint a fentebbi. ;)

Batta András vajon képernyőképesebb, merül fel azonnal a kérdés.... ;)

Azt gondolom szimpla belterjes iszapbírkózás az egész, esetleg másodlagos szempontú vérfrissítés jelleggel (és a hírek szerint még ez sem sikerül kulturáltan abszolválni, hiszen Szenthelyi nem nyilatkozik, a kommüniké meg minden csak nem ízléses vagy pláne hihető).

Az egész formátum, koncepció, zsüriszisztéma egy szégyen (nem menti azt sem, hogy állítólag értékesítették is külföldön)
Ahogy egyébként már többször is írtam itt a blogon, legutóbb a MINDENKI Oscar-díja kapcsán, egy gigantikus hosszúságú 55KB-s blogposztban.
A művészet, a valódi verseny, a gyerekek megcsúfolása, laikusnak is kirívó csalásokkal tarkítva.

Amolyan NER-es típusú, akolmeleg, presztízsfitogtató képződmény az egész "Virtuózok", pontosan analóg módon, mint az ország gázszerelő típusú oligarcha-rétege.

Kiváncsi vagyok, hogy a második évadra rapid módon csökkenő nézőszámok hogyan alakulnak majd (műsort magát már az I.évad visszásságai óta nem nézem, maximum egy-egy közfelháborodást keltő csalást nézek vissza a netről, mint amilyen Kelemen Gazsival kapcsolatos volt).

Egyébként én is úgy tudom, ahogy a Bors, hogy Szenthelyinek volt messze a legkomolyabb perszonális brandje a Virtuózokban, egyúttal ő volt a formátum legnagyobb éceszgébere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése