Magamról

Saját fotó
Főiskolai, majd egyetemi diplomamunkáimtól kezdve világ életemben, adatok, adatbázisok, adattárházak (leginkább Oracle) környékén mozogtam. Mostanság adattárházasként, adatbányászként élem napjaimat.

2015. június 7., vasárnap

Budapest Analytics Rockstars, The Day of Data, 2015.06.04

.
Nagyszabásúnak hirdetett szakmai (és nem sales) meetupot rendezett a Starschema Kft., részint megünnepelve új elegáns helyre való költözését is (Váci út 99, erkélyes/teraszos naplemente-nézős 9.emeleten)

Az eseményre 100+ kolléga jelentkezett és végül 89-en (Starschémás kollégákat nem számítva) jöttek el. Ami azért nem hangzik rosszul külső szemlélő számára sem.

De nemcsak a naplemente volt izgalmas, mert hogy érdekes előadások hangoztak el a Starschema termékvonalát érintően. Én az érintett VirtDB, Alteryx, Tableau termékvonal mindegyik komponensének szenteltem egy hangsúlyosan szubjektív személyes blogposztot, természetesen a szokásos objektivitásra való maximális törekedés jegyében.

A Földi Tamás "databoss"  által elővezetett Apache Kafka "ultimate solution"-nek is szántam egy blogposztot, hogy teljes átfogó kép legyen az egész meetupról.

A magyar gyökerű VirtDB laudációja

Alteryx - új Self-BI versenyző

Alteryx+Tableau kombó nagyszerűsége 

Na és mi a helyzet a CQRS-szerverekkel

Az előadások udvariasságból angol nyelven zajlottak, úgy is, hogy a prezentációk angol nyelvűek voltak és csak egyetlen olyan angol nyelvterületről való kolléga volt, aki nem értette (volna) a magyart.

A prezentációkról való írás is megérne - rosszalással is olykor tarkított - misét, de akkora az anyag, hogy muszáj volt szelektálnom.

Az esemény nem egyszeri alkalom volt, reménység szerint máskor más előadókkal folytatódni fog a meetup-sorozat.

Bonus poszt a hardcore fanatikusoknak
KDnuggets data science tool szavazás 2015 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése