Magamról

Saját fotó
Főiskolai, majd egyetemi diplomamunkáimtól kezdve világ életemben, adatok, adatbázisok, adattárházak (leginkább Oracle) környékén mozogtam. Mostanság adattárházasként, adatbányászként élem napjaimat.

2016. június 15., szerda

"Kamu nyelvtanuló oldalak verik át a naívabbakat"

.
Kamu nyelvtanuló oldalak verik át a naívabbakat

Tanítanivaló mediahack-cucc került elő az index.hu-lenovo együttműködésből :)
* "Lehúzós nyelvtanuló oldalak miatt fordultak a GVH-hoz.... "

* "Sok megtévesztő információ mellett például azt ígérik ezek, hogy a befizetők napi 30 perces gyakorlással négy hét múlva szabatosan tudnak majd beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven."

* "FEOSZ szerint a vállalkozás szinte semmilyen információt nem ad magáról, állandó kapcsolattartásra egy telefon és egy mailcím szolgál, postacím és konkrét cégnév, általános szerződési feltételek nincsenek."

* "A megrendelés megerősítéséhez szükség van az internetes átutalásra, hiába kap tehát előzőleg a fogyasztó olyan tájékoztatást, hogy Magyarországon lehetőség van az utánvéttel történő fizetésre, mégis rögtön online fizetési felületre irányítja át a webcím."

* "A fogyasztóvédő szövetség szerint az oldal tipikus példája annak, hogy nem szabad felelőtlenül szerződéseket kötni a neten és egészséges gyanakvással kell kezelni azokat a webcímeket, amelyek szinte alig árulnak el információt az adott vállalkozásról."
A dolog egyik fele nyilván, hogy vigyázni kell az online tartalmakkal általánosságban is, különösen, ha pénzügyi trazakció is van mögötte. de ez itt most offtopik. Az már csak hab a tortán, hogy ha utánvétes kiegyenlítési módhoz is online fizetés kell, olyat nem próbál be az ember véletlenül sem.

Sokkal érdekesebb, hogy egy valós igény ("könnyebben, gyorsabban jutni nyelvtudáshoz"), hogyan találkozik a termékkínálattal.

* Mindig VAN reális free információ a termékről, hogy van-e bármilyen szellemi, anyagi, inveszticiós fedezete a dolognak, egyáltalán, hogy lehessen véleményt formálni a vásárlához. A lelkendezés és olvasói vélemények NEM ilyenek, hiszen ilyeneket bárki össze tud ollózni, horribile dictu átverés jelleggel.

* Mindig gyanakodjuk olyanra, aki azt mondja 100 m-es síkfutást meg lehet nyerni teszemazt 5 másodperces idővel (miközben 10 másodperc a világcsúcs idő). Egy lexikon-t sem lehet 10 byte-ra összetömöríteni, lásd hozzá Shannon információ-elméletét.
Vannak korlátok amik nem hághatók át a legjobb jó indulattal sem
4 hét után szabadon(?) társalogni senki nem fog idegen nyelven, napi 30 perc tanulással. Lomb Kató reinkarnációja sem.

* "Miért ilyen gyors a Ling Fluent? -Először is: 5-szörösére gyorsítja a tanulást, számos érzékszervünket egyszerre használunk tanulás közben" - így sosem érvel komoly ember. ;)

Akarja még valaki megvenni az inkriminált terméket? ;)

Mivel nem tudom meddig élnek a honlapok (a parasztvakító Taxus és társai), így csináltam egy-egy screenshotot az élvezetek kedvéért :)


http://lingfluent.hu/


http://lingfluent.com/


http://modernmodszer.eu/



http://hu.ling-fluent.com/

2 megjegyzés:

  1. Azt javaslom penpaland nyelvcsere alapú weboldal
    Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

    VálaszTörlés
  2. Itt az újabb őrület:

    Ennek a 30 napos, automatikus nyelvtanulást garantáló programnak a hatására a nyelviskolák becsődölnek
    http://hirek24-online.com/l/cikkek/automatikus-modszer-nyelvtanulas/

    A poén az, hogy az mfor oldaláról volt a link.

    VálaszTörlés