Magamról

Saját fotó
Főiskolai, majd egyetemi diplomamunkáimtól kezdve világ életemben, adatok, adatbázisok, adattárházak (leginkább Oracle) környékén mozogtam. Mostanság adattárházasként, adatbányászként élem napjaimat.

2017. június 1., csütörtök

Kőrösi Csaba: Klímaváltozás – Mindenki Akadémiája, 2016-12-01

Hetesi Zsolt, Antalffy Tibor után egy újabb médiamanipulátor, Körösi Csaba - Áder János KEH-ének Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője hirdet igét, ugyanúgy átlátható ócska trükkökkel, kizárólag az érzelmekre hatva, persze a jegesmedvéket is felhasználva. Még csak nem is eredetien, hiszen golyókkal már láttuk korábban ugyanezt a hatásvadász túlcsordulós prezentálási stílust (11:36).

A klímaváltozás modellezése nagyon komplex, nehéz interdiszciplináris tudomány. Minden felmérés szerint ennél jóval egyszerűbb, életüket relevánsabban befolyásoló dolgokat, mint például korrupció, nem képesek tömegek meghatározóan perdöntően nagy része értelmezni, megérteni, viszont másik oldalról kiválóan manipulálható masszát alkotnak. (A klímaváltozásról való laikusoknak tartott tömeges léptékű bármilyen érdemi oktatás lehetetlen küldetés, főleg addig, amíg ádáz tudományos csaták vannak a háttérben, ahol ember legyen a talpán, akinek sikerül tisztán látnia, pláne ilyen tudomány álcáját magára vevő csürhe/csőcselék zavarkeltése közepette).

A linkelt 26 perces videónak - maradjunk annyiban, hogy - a többszöröse sem elég a kérdés bevezető jellegű korrekt tárgyalására. Mégis a videó első fele, a manipuláció első jeleként, Körösi Csabáról és nagyszerűségéről szól. Hol releváns a témában, hogy kicsoda Körösi Csaba, milyen iskolákba járt, miben volt jó diákként? Ha csak azért nem fontos, hogy ezt még megértheti a laikus közönség és ha ezt elfogadja, elalél a gyönyörűségtől, akkor implikálódik, hogy a klímaváltozás hamis homályos tézisei is elfogadásra kerül a nézőkben.

Az már csak hab a gusztustalan geil tortán, hogy még a nevesített lányát is beveti a szent cél érdekében, az érzelmekre hatás túlpörgetése jegyében. (6:11-től). Ha neki ilyen pedigrével nincsenek elégséges érvei, akkor majd a lánya előveszi az aduászt? Vagy mégis hogy képzelik ezt?

A hitelességnek sem tesz jót, hogy a videóban látható drága, puccos autó jár a nagy presztizsű állásához. Félreértés ne essék ingyen sem kellene a fickó társadalmi státusza, jó fizetése, elegáns irodája, világutazásai, de azért az csak furán veszi ki magát, hogy mások CO2 eregetése büdös (átvitt értelemben értem: a CO2 szintelen szagtalan gáz, mint tudjuk), de az enyém fontos/"védhető" a státuszomnál fogva. Nem azt mondom, hogy járjon gyalog, de egy ilyen kisfilmből azért átjön a téma iránti jól megfizetett brutális érzéketlenség. Nem mindegy, hogy valaki a klímaváltozás témájáért (önzetlenül, közösségi érdekből, tudományos elfogulatlansággal) vagy klímaváltozásból (megélhetési politikus-tudósként, mint az emlegetett Hetesi is) él.


Körösi ugyanazzal a gondolatmenettel nyit (8:49), amit már Hetesis posztomban részletesen/bőségesen kárhoztattam. Ilyen képzettség mellett, aminek Körösi birtokában van orbitális aljasság kell, hogy két egyébként növekvő változóról közvetlen (amúgy nem tisztázott) korrelációt sugalljon a laikus- dilettáns közönségnek, most eltekintve az inkorrekt skálázási anomáliáktól is. Attól még hogy valami nő (CO2) és valami  másik dolog (GÁH=globális átlaghőmérséklet) is nő, egyáltalán nem következik, hogy az egyik impikálja/generálja a másikat (de ha igen, akkor viszont tárgyalni kell, mert a lényeg ott van). Bukik az egész koncepció, alapvető tudományos inkorrektség miatt. Tökfelesleges továbbnézni a videót, csak akkor, ha valakinek pazarolni való ideje van.

Van egy klasszikus anekdota is, hogy még egyszerűbb legyen átlátni az érzelmekre ható  (korrelációt sugalló) manipulálást:
A tudós vizsgálja a bolhát, rászól: Bolha, ugorj! A bolha ugrik. A tudós kitépi a bolha egy lábát: Bolha, ugorj! A bolha ugrik. Így tovább, míg a bolha összes lábát kitépi és ismét: Bolha, ugorj! A bolha persze nem ugrik. A tudós feljegyzi: A bolha, ha minden lábát kitépik, megsüketül!
Megjegyzés: a posztban out of scope volt, hogyan kellene viszonyulni az egyébként tényleg létező klímaváltozáshoz. Egy újabb csúnya vadhajtás leleplezésére vállalkozhattam csak most.

Update, 2017. június 6. 

Perdöntően saját véleményt szoktam megfogalmazni itt a blogomon, ami többféle limitációval jár. Egyrészt ez a peremfeltétel erősen behatárolja/determinálja mind a témákat, mind a feldolgozási mélységet (gyarló képességeim függvényében). Addig szűkítem a blogposzt scope-t, amíg értem (érteni vélem) a témát, őszintén tudom képviselni, védeni álláspontomat az áhított minimális teljesség jegyében. "Inkább legyek kevés/elégtelen, de koherens és hiteles minden betűmben"- elv alapján.
Másrészt jelenti azt, hogy ha határozott álláspontot sikerül kialakítanom, akkor jellemzően NEM google-izok más vélemények után, márcsak azért is, hogy ne zavarjon bele a szövegembe.
Ennél a blogposztnál is annyi történt, hogy láttam a linkelt implikáló videót és a visszásságok olyan töményen érkeztek felém, hogy azonnal blogposztot váltottak ki belőlem. Fogalmam sem volt korábban arról ki ez a Kőrösi Csaba nevű jóember, így minden megállapításom a videó által generálódott, előítéletmentesen.

Na ma tökvéletlenül belefutottam az alábbi blogposztba:

- Ez a Kőrösi Csaba akkora embernek képzeli magát, hogy elgáncsolta dr.Miskolczi Ferenc találkozását - a témában egyébként abszolút laikus és így könnyebben megvezethető - Áder Jánossal. Nyilvánvaló hazug kibúvót keresett, és elvágta a lehetőségét is a dolognak további időpont-lehetőség nélkül.
- Pedig a légkörfizikus-tudós Miskolczi Ferenc egyrészt aláírta a 300 tudós társával azt a peticiót, ami segíthette Donald Trump USA-elnököt a Párizsi Klímaegyezményből való kilépés illető döntésében, másrészt biztosan tudott volna hiteles tudósként biztos tudott volna érdekeset, új szempontot mondani Áder János köztársasági elnöknek.
- Már feltéve, ha a tudományos igazság és nem a prekoncepció érdekelné, meg figyelembevenné Magyarország nemzeti érdekeit legalább egy kicsit.
- Lehet, hogy egy létrejött találkozó után Orbán Viktort sem sokkhatásként éli meg Donald Trump döntését.
- Azonban peche van: a klímaváltozás akkora téma, hogy minden ilyen szemét gáncsoskodás csak temporális lehet. Az igazság, mint az ár utat tör magának, menthetetlenül.

Távolról sem kizárt, hogy Áder hallgatólagos támogatásával történt mindez. Az érzelmi alapokon manipuláló, inkorrekt eszközöktől sem visszariadó, 97%-os egyébként hazug konszenzusba kapaszkodó, kognitív disszonanciát kimaxoló termogeddonista pánikkeltők bevett gyakorlata, hogy a klímatéma csak addig érdekes dialógus szinten, amíg valaki az ő nótájukat fújja. Nincs készség, képesség a másik odal meghallgatására.

Milyen érdekes-1, hogy a NASA Miskolczi Ferencet akarta tönkretenni 10+ éve, cikkének gátlástalan elgáncsolásával. Most pedig Donald Trump állt bele teljes erővel ugyanebbe a NASA-ba.

Milyen érdekes-2, hogy Körösi Csaba jólfizető presztízs-poziciójával visszaélve gáncsoskodik avval a Miskolczi Ferenccel, aki gerincesen állt ki szakmai véleménye mellett, hagyta ott a NASÁ-t az inkorrektségek nyomán, jelentős egzisztenciális hátrányokat vállalva.

A témába vágó blogposztok, itt a blogon:
Laszilo: Gondolatok Dr. Miskolczi Ferenc üvegházelméletéről
****
Gyorsuló üvegházhatást nem kéne végre újragondolni az IPCC-nél?
Körösi Csaba: Klímaváltozás – Mindenki Akadémiája, 2016-12-01
Hetesi Zsolt leértékelődése hét év távlatában
Az "intelligens" Antalffy Tibor
Prediktálás börtönfenyegetettség árnyékában?
Klímaváltozás: előrejelzési visszásságok
Klímakatasztrófa előrejelzése 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése